Houeland Ek
Sober og elegant identitet og posisjonering for meglerhus i øvre sjikt

identitetprofilmerkevarestrategidesignwebnettsidedigital

Alternativ tekst til bildet her lorem ipsum

Utfordring

 

Med en felles visjon om å være et meglerhus som går i motsatt retning av standardisering og masseproduksjon gjorde Torbjørn Ek og Hans Houeland felles sak og etablerte HouelandEk i 2015. Målet var å skape et nytt meglerhus, HouelandEk, posisjonert i øvre sjikt for Oslos dyreste og mest eksklusive eiendommer og boligprosjekter.
HouelandEk selger boliger i et segment hvor det er viktig å kunne jobbe nettverksbasert og detaljorientert. Eiendommer som profileres her må presenteres smakfullt, og i flere tilfeller vises de kun privat, og ikke på det åpne markedet. Dette er et kravstort marked og det er viktig at megleren forstår og legger til rette for kjøpers og selgers livsstil og behov. Identitet og nettsider måtte tilsvarende legge til rette for at meglerne kunne oppfylle disse kravene.

Grep

 

Arbeid med innsikt og analyse lå til grunn for tydeliggjøring av konkurransearena, posisjonering og kundereise. Dette la grunnlaget for utarbeidelse av identitet, kommunikasjon og digitale verktøy.

Houeland Ek

Løsning

 

Sober, elegant og nedtonet profil med symbolikk som spiller på nettverk, eksklusivitet og detaljert skreddersøm. Hans Houeland og Torbjørn Ek utfyller hverandre med både synergi og nettverk, noe som også gjenspeiles i navnetrekk og symbol. Et klassisk uttrykk balanseres med moderne layout og løsninger. Håndrillet papir med blindpreg og taktil finish, kombineres med sort/hvitt, lyse pasteller og ”British racing green” på detaljer. Kommunikasjonen som ble jobbet frem tydeliggjør at HouelandEk forstår sine kunders behov, ønsker og livsstil, og er fremhevet ved elegant norsk designet typografi fra Monokrom.

Houeland Ek

Nettside

 

Den digitale løsningen er lagt opp for å enkelt kunne ha aktuelle nyheter, og generere innhold fra webmegler og sosiale medier, hvor flere av boligene teases kun med enkeltbilder. Sidene inneholder også en avansert innlogget nettløsning, hvor meglerne har mulighet til å systematisere nettverk, og til å legge inn og sende ut eiendommer tidsbegrenset og i privat modus, en del av en større tanke om hvordan de skal kommunisere og jobbe i et smalt segment.

Houeland Ek